Robinsons´ academy

for the uncontrolable child
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 De bibliotheek

Ga naar beneden 
Ga naar pagina : 1, 2, 3  Volgende
AuteurBericht
Nemesis

Nemesis

Aantal berichten : 43
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 21
Woonplaats : de Bristol

BerichtOnderwerp: De bibliotheek   ma jul 22, 2013 6:05 am

De bibliotheek van Robinsons is, net als de academie zelf, groot en oud. In de bibliotheek zijn veel historische en antieke details te vinden waar menig museum jaloers op zou zijn. Er zijn verscheidene leeshoekjes met knusse stoelen en knapperende haardvuren. Zoals in iedere bibliotheek is er ook een balie waar een bibliothecaresse achter zit, zij kan je helpen als je een boek niet kan vinden. Natuurlijk kun je ook gebruik maken van de digitale zoekmachine. Sommige leerlingen helpen weleens mee in de bieb om een zakcentje bij te verdienen, anderen komen er voor hun rust maar er zijn ook zat leerlingen die hier alleen maar komen voor de computers.

Regels:
-niet eten/drinken
-niet roepen/gillen
-ga respectvol om met de ruimte en de boeken.

Aantal personen: zo'n beetje de hele school.

the library:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Julia.

Julia.

Aantal berichten : 1118
Registratiedatum : 03-07-13
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   ma jul 22, 2013 7:17 pm

Rustig liep Julia de biblitheek binnen. Ze had een stapeltje boeken die ze nog door moest kijken en ze nam plaats aan een van de weinige lege tafels. Haar boeken legde ze voor zich uit. Allemaal gingen ze over gezond diëten en maar een enkele ging over manieren om aan te komen. Stilletjes pakte Julia dat boek en sloeg het open. Ze las stukjes en het zweet brak haar al uit bij het zien alleen al wat ze hier moest doen en ze deed het boek dicht. Toch hield ze het wel vast want ze wist dat het haar enige redding was.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Nemesis

Nemesis

Aantal berichten : 43
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 21
Woonplaats : de Bristol

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   za jul 27, 2013 3:56 am

Met een chagrijnige uitdrukking op haar gezicht en een stapel boeken in haar armen tikte Nemesis in een stevig tempo door de bibliotheek. Zoveel geld had ze niet, dus dit bijbaantje had ze echt nodig. En het was ook niet vervelend om in deze enorme bibliotheek je tijd te verdoen. Toch was ze gehumeurd, net had ze stapels en stapels boeken om laten vallen doordat ze zo zat te stressen om het venijnige stemmetje dat innerlijk tegen haar schreeuwde. 'Niet snel genoeg, niet goed genoeg, fout! fout! fout!'  Het duurde even voordat Nemesis al de boeken op zijn plek had gezet, en het stemmetje kafferde haar maar uit en uit. 'Dat boek hoort daar niet, dat ZIE je toch'. " hou op.."  mompelde ze wanhopig. Toen alle boeken uiteindelijk op hun plek stonden liep Nemesis weer terug. Op haar terugweg door de bibliotheek stuitte ze op een blond meisje met een stapel boeken voor zich. Ze keek voorzichtig over haar schouder, boeken over afvallen. " Ik denk dat een vinger in je keel steken alsnog het beste helpt hoor."  zei ze bits.

clothes:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Julia.

Julia.

Aantal berichten : 1118
Registratiedatum : 03-07-13
Leeftijd : 22

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   za jul 27, 2013 11:06 am

Julia had zich verdiept in een boek dat het afvallen niet bevorderde. Dat het meer remde en ze schrok op bij de nare opmerking van het meisje. Die raakte haar ook al wist ze niet eens wie de persoon was. Daarom draaide ze zich geïrriteerd om. "Bemoei je met je eigen zaken." Gaf ze haar kil te kennen. Ze keek het meisje aan met kille ogen. Haar hals en het begin van haar borstkas was dun. Vel over been en ze zag er verder ook graatmager uit. Zo'n dergelijke opmerking was dus geheel misplaatst want daar wist dit meisje alles van. Om die reden kon ze ook niet tegen de opmerking. Ze probeerde ergens vanaf te komen en dat bemoeizuchtige kind moest perse een opmerking maken zonder haar te kennen. Julia bekeek het meisje en een zweem van arrogantie was verschenenn. Deels als veilige muur en deels door haar woede die zou opkomen alshet meisje door zou gaan. Ze haatte het om boos te worden maar ze wist dat het soms even niet anders kon dan zou ze het ook niet anders proberen. Julia keek nog even naarhaar en draaide toen met een ruk en wat verwensingen van haar af.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 7:26 am

New

Jace liep langs een van de boekenkasten en ging met zijn vinger over de kaften van de oude boeken. Vaak waaide er een wolkje stof op als een boek al jaren niet aangeraakt was. Thuis in Los Angeles hadden ze ook een bibliotheek gehad maar die was lang niet zo groot als deze. Wat Jace hier precies deed wist hij niet, hij wist ook nog niet of hij een boek wilde lezen of niet. Het was een impulsieve beslissing geweest hier heen te gaan omdat hij zich had verveeld. Deze hele school verveelde hem. Niet zo gek als je je bedacht dat hij uit een grote stad kwam en het onderwijs hier veel te simpel voor hem was.
Uiteindelijk pakte hij een oud boek wat over de geschiedenis van Robinsons ging. Als hij hier toch moest blijven kon hij net zo goed wat meer over het gebouw te weten komen. Hij blies het stof van de kaft, een slecht idee want hij begon meteen te hoesten. Geweldig. Alles hier was oud, stoffig en viel soms bijna uit elkaar.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 7:35 am

Olivia bracht sinds ze hier op school zat een groot gedeelte van de tijd in de bibliotheek door. Het ging allemaal op zich wel goed, maar ze had moeite met vrienden maken. Niet omdat ze daar slecht in was, nee op andere scholen was ze altijd meteen in de populaire groepjes opgenomen en had ze velen vrienden gehad. Maar hier was iedereen zo anders. Het waren gewoon niet echt haar types. Daarmee liep Matthew de hele tijd te zeuren dat ze niet te veel jongens vrienden mocht hebben, omdat ze daar (volgens hem) veel te knap voor was. Ze wist dat het als compliment bedoeld was, maar het voelde nogal bezitterig.
Haar voeten, gestoken in rode vans, brachten haar meestal naar de afdeling met geschiedenisboeken, want dat was haar lievelingsvak en vond ze erg interessant. Met haar vinger gleed ze over de boeken, op zoek naar iets wat ze nog niet gelezen had. De jongen viel haar niet eens op.


---
Outfit, maar dan met rode vans :p
http://weheartit.com/entry/71974535/search?page=11&query=outfit

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 7:58 am

Jace veegde de rest van de stof op het boek er maar met zijn hand vanaf. Hij had geen zin in spontaan astma krijgen door een stoffig boek. Het viel hem op dat het echt een oud boek was, in leer gebonden en de pagina's waren op verschillende plaatsen al gelig. Dat bevestigde meteen dat Robinsons ook al heel oud was. Hij wist nog niet of hij het boek echt ging lezen, sowieso niet helemaal want daar had hij het geduld niet voor. Maar hij was wel benieuwd naar wat geschiedenis, dat zou zijn gedachten misschien voor even bezig kunnen houden.
Hij keek op bij het horen van voetstappen, dat viel best op in de grote stille ruimte. Stilte was iets nieuws voor hem in LA was het nooit echt stil. Zijn blik bleef even hangen op het meisje dat in zijn richting kwam gelopen. Hij wachtte tot ze op zou kijken en hem zou zien, maar dat gebeurde niet. Jace stak een hand uit legde die op de schouder van het meisje, zo stop tehij haar voordat ze tegen hem aan was gelopen. "Pas op," zei hij droog maar met een lichte glimlach.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 8:12 am

Olivia had niet gemerkt dat ze bijna tegen iemand opgelopen was, zo diep was ze in gedachten verzonken geweest. Ze keek even op naar een blonde jongen die haar met een lichte glimlach aankeek. Ze voelde hoe haar hart een slag oversloeg, en voelde bijna meteen haar wangen een zacht rode kleur krijgen. 'Hmm.. Bedankt' mompelde ze. Ze deed een stap naar achteren, forceerde een klein glimlachje en liep toen verder, zodat hij haar weer los moest laten. Eerlijk gezegd had ze geen zin in problemen met Matthew die steeds meer als haar vader begon te voelen in plaats van haar vriendje. Ze keek naar de boekenkast en haar ogen vlogen over de titels, ze haalde er een wat nieuwer boek uit, het ging over de geschiedenis van China. Oké, waarom niet?

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 8:23 am

Jace kon het niet laten te grijnzen toen het meisje bloosde. Hij wierp een blik op het boek in zijn hand maar besloot meteen dat het meisje interessanter was, veel interessanter, dan dat oude boek. Waarschijnlijk zou hij wel aan een leraar kunnen vragen wat de geschiedenis van dit gebouw was, als hij het echt wilde weten. Of hij kon dit boek nog een keer oppakken. Maar voor nu legde hij het bovenop een rij boeken neer, hij had geen zin om het terug te zetten waar hij het gepakt had. Dat mocht iemand anders wel doen. Hij volgde het meisje en keek naar het boek dat ze pakte.
"China," zei hij naar haar kijkend. Hij stond achter haar waardoor hij gemakkelijk over haar schouder kon kijken. "Ik ben er een keer geweest," meerdere keren eigenlijk maar hij had geen zin dat allemaal uit te leggen, "rare mensen daar." Glimlachend schudde hij zijn hoofd lichtjes.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 8:34 am

Olivia gooide haar haren naar achteren en rook wat van haar eigen parfum dat ze achter haar oor had gespoten. "China" zei de jongen en ze zuchtte, duidelijk hoorbaar, want hij mocht best weten dat hij veel te dichtbij stond. Ze draaide zich om en deed alweer een stap naar achteren. 'Die zijn hier ook hoor' was haar antwoord en ze lachte een beetje honend, duidelijk op hem doelend. Hij had iets... Irritants. De manier waarop hij zich gedroeg, hij vond zichzelf klaarblijkelijk geweldig. Normaal was ze nooit gemeen of onaardig, maar nu kon ze het niet laten. Een tijdje keek ze hem aan, ze wist dat sommige mensen konden bezwijken onder een lange blik, zich even aan hun nek krabden en lachend wegkeken, en ze was benieuwd of deze jongen ook zo zwak was.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 8:55 am

Jace trok zich niks aan van de reactie die het meisje op hem had, als hij er iets van moest vinden was dat grappig. "Natuurlijk zijn die hier ook," zei hij op een toon waaruit geen emotie duidelijk werd. "We zitten op een gekkenhuis dat zichzelf een school noemt." Zijn woorden waren misschien minachtend, zijn toon liet nog steeds helemaal niets merken over hoe hij die opmerking precies bedoelde. Toen het meisje hem aanstaarde, en niet op de manier die hij gewend was, trok hij alleen een wenkbrauw op. Wat wilde ze hiermee bereiken? Dat hij zich ging schamen? Waarvoor? Dat hij haar aan had gesproken met een onschuldige opmerking? Mentaal haalde hij zijn schouders op. Dan kon ze lang wachten. Jace was in ieder geval niet van plan zijn blik af te wenden. Eigenlijk was dit best grappig, dit was niet de reactie die hij normaal van meisjes kreeg. En aangezien het Jace niets kon schelen wat anderen van hem vonden was dit ook wel een keer leuk.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 9:05 am

Olivia schrok een beetje van die opmerking. Een gekkenhuis dat zichzelf een school noemt? Dat was waar, maar waarom zat zij hier dan? Was er geen beter weeshuis te vinden? Of waren ze haar overal zo onderhand al zat geworden? 'Ben jij gek?' vroeg ze met een klein glimlachje rond haar lippen, en ze bleef hem nog steeds aanstaren. Hij had mooie warme bruine ogen, in tegenstelling tot die van haar die ze altijd op moest maken om ze nog een beetje een leuke uitstraling te geven. 'Of gewoon prettig gestoord?' Ze ging met een hand door haar haren en begon het een beetje vermoeiend te vinden om haar blik niet af te wenden, maar wilde tegelijkertijd hun kleine wedstrijdje niet verliezen.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 9:21 am

Jace wist niet precies wat hij moest denken toen ze glimlachte. Het leek oprecht maar een paar seconden geleden had ze hem duidelijk vervelend gevonden. "Hoezo? Zie ik er gek uit dan?" zei hij met een scheve glimlach. Hij sloeg zijn armen over elkaar, blij dat hij het boek weg had gelegd. Dat ding was toch veel te zwaar geweest. "Misschien kun je gek voor me definieren, dan kan ik je misschien een goed antwoord geven." Hij kende inmiddels het verhaal over zijn zogenaamde schizofrenie. Intussen had hij het zo vaak verteld dat hij het bijna zelf ging geloven. Hij wist hoe hij zich moest gedragen als er leraren of schoolleiding bij waren.
"En jij dan? Heb jij diepe, duistere geheimen die ervoor hebben gezorgd dat je ouders je naar een internaat hebben gestuurd?" Zijn toon was grappend en hij verwachtte niet dat dit meisje hem iets over zichzelf zou vertellen. Hij was in ieder geval niet van plan dat te gaan doen.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 9:30 am

Olivia besefte zich maar al te goed hoe raar dit was. Ze wist niet eens hoe deze jongen heette. Ze wist alleen dat hij vreselijk arrogant en knap en misschien ook gek was. 'Ja' was haar simpele antwoord. Misschien was het niet eens waar, maar dat maakte haar niet uit. 'Ik denk dat je dan niet goed weet wat je doet, misschien bepaalde handelingen uitvoert en niet eens weet waarom. Te erg bepaald worden door je emoties en die een té grote rol laten spelen' zei ze, zelfverzekerd want het was haar mening en die kon nooit fout zijn. Al had ze geen idee of dit de werkelijke definitie van gek was.
'Nee' zei ze, en dat was de waarheid, maar ze had geen zin om verder uit te wijden over haar verleden. Ze hoefde zich ook niet stom te voelen om haar korte antwoorden, want haar ouders hadden haar immers nooit geleerd om met twee woorden te spreken, of wel dan?

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 9:57 am

Jace trok een geamuseerd een wenkrauw op. Dus hij kwam gek over? Het meisje sprak waarschijnlijk niet de waarheid, aangezien Jace precies wist hoe hij overkwam. Als hij niet goed was in overkomen precies zoals hij wilde overkomen zou hij nu in de gevangenis zitten. Hij dacht nu wel te kunnen zeggen dat hij er een expert in was. Hij besefte zich dat hij zich misschien beledigd zou moeten voelen, maar het kon hem werkelijk niets schelen wat dit meisje van hem vond.
Aandachtig luisterde hij naar haar definitie, de hele tijd een redelijk arrogante glimlach op zijn gezicht. "In dat geval," zei hij langzaam, "kan ik je verzekeren dat ik niet gek ben." Het was waar, hij was zich heel bewust geweest van zijn handelingen toen hij Karen had neergestoken. Het was misschien impulsief geweest, hij had precies geweten wat hij deed en wat hij moest doen om ervoor te zorgen dat niemand hem zou verdenken.
"Nee?" vroeg hij op een toon die weinig goeds voorspelde. Jace had niet perse woorden nodig o iemand pijn te doen. "Betekent dat dat je geen ouders hebt om je waar dan ook naar toe te sturen?" Zijn toon was bijtend, maar had tegelijkertijd ook iets zelfingenomens.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 10:13 am

Olivia vond het ergens wel vervelend dat de jongen niet afgeleid was door haar uiterlijk, maar ja, hij had waarschijnlijk voortdurend mooie meisjes om zich heen. Ze snapte dat meisjes hem leuk zouden vinden, hij was ook ongelooflijk knap, maar zijn arrogantie verpestte het helemaal. Al was dat ergens ook heel erg aantrekkelijk. 'Nou gefeliciteerd' zei ze sarcastisch.
Bij zijn bijtende opmerking voelde ze een schok door haar heen gaan. Zo, die had ze niet aan zien komen en het deed best wel veel pijn. 'Ik zou werkelijk waar geen idee hebben' zei ze, en haar ogen stonden koud. Hij had het een beetje verpest voor haar. Met een ruk draaide ze zich om, geen zin om hun stomme staarspelletje nog langer vol te houden. En ze wist dat ze nu schijterig overkwam, als iemand die snel op haar teentjes getrapt was. Ze zette het boek weg en liet haar blik nog even over de kast gaan.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 10:28 am

Jace kon gewoon zien hoe het meisje schrok van zijn opmerking en hoe haar gezicht heel even vertrok. Hij beet hard op zijn lip om een brede glimlach te onderdrukken. Dit was veel leuker dan een meisje dat hij zo om zijn vinger kon winden. Hij voelde zich niet schuldig voor het feit dat hij haar pijn had gedaan, hij genoot er juist van. Van de macht die hij met een paar simpele woorden over iemand kon hebben. Het was zo gemakkelijk. Toen ze zich omdraaide kon hij vrij glimlachen. Zoals hij al dacht, hij kon dit veel langer volhouden dan zij.
"Hee, hoe denk je dat ik me voel. Mijn ouders dumpen me hier zodat ze niets met me te maken hoeven te hebben." Hij was aan het liegen, maar Olivia zou dat niet doorhebben. Zijn ouders gaven veel om hem, te veel waarschijnlijk. Liefde maakt blind en Jace's ouders konden niet zien hoeveel er wel niet mis was met hun zoon. Ze hadden veel geld betaald om hem hier te krijgen en waren er heilig van overtuigd dat hij hier beter zou worden.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 10:43 am

Olivia pakte nog een paar boeken van de planken, van plan om hier zo snel mogelijk weg te komen. Normaal kon ze mensen zo goed inpakken, makkelijk met ze praten. Maar deze jongen was gewoon niet goed in zijn hoofd of zo, sukkel. Bij zijn woorden draaide ze zich om. Ze hoorde niet aan zijn stem en zag ook niet aan zijn lichaam dat hij loog. Maar ze wist het wel. 'Als dat echt zo was zou je er niet zo luchtig over praten, of het boeit je gewoon niks' zei ze en ze leunde tegen de boekenkast, ze wilde nog wel even horen wat hij nu te zeggen had. Haalde even een flesje water uit haar tas waarna ze een slokje nam, want ze had het helemaal warm gekregen van dit gesprek.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 10:53 am

"Natuurlijk kan het me niets schelen," als hij net luchtig had gepraat was daar nu niets meer van over. Hij was niet aan het schreeuwen maar klonk overduidelijk boos. "Want weet je wat er gebeurd met mensen die ergens om geven? Die worden pijn gedaan. En als ik ergens geen zin meer in heb is het dat ik opnieuw teleurgesteld wordt!" Het kostte Jace absoluut geen moeite die boosheid op te wekken, dit meisje begon hem te irriteren. Hij maakte ook geen bewuste keuze om deze woorden op deze manier te zeggen. Het gebeurde gewoon. Hetzelfde was gebeurd toen hij mensen had overtuigd dat hij schizofrenie had. Hij kon zich niet herinneren bewust te hebben besloten dat te zeggen, maar hij had het wel gedaan en was sindsdien bij zijn verhaal gebleven. Het was alsof Jace's lichaam gemaakt wasom te liegen en zijn gedachten het pas later bijhaalde.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 11:04 am

Olivia had geen moeite met zijn boze toon want ze voelde haar eigen bloed ook koken. hij haalde het bloed onder haar nagels vandaan met zijn zelfvertrouwen en knappe gezicht. Hij was gewoon een mannelijke bitch. Bij zijn woorden wist ze niet wat ze moest zeggenm Het feit dat iemand hem ooit pijn had gedaan vond ze niet erg, want ze wist dat ze dat zelf nooit zou kunnen. Hij was veel te gelikt en leek op alles wel een antwoord te hebben. 'Euhhh...' ze stond met een mond vol tanden, iets wat hij vast hilarisch vond. Op dit soort momenten was ze blij met matthew, die stond in ieder geval wel altijd voor haar klaar.


---
Sorry voor typefouten etc. zit nu op telefoon

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 11:22 am

Jace ademde zwaar van de gefakete boze uitbarsting. Half verwachtte hij dat er een boze bibliothecaresse de hoek om zou komen om hen te zeggen dat ze stil moesten zijn, maar er kwam niemand. De bibliotheek was waarswchijnlijk te groot en leeg om door iemand gehoord te worden. Hij verwachtte eigenlijk dat het meisje iets zou zeggen, of dat nou iets vriendelijks en verontschuldigends was of dat ze dadelijk echt ruzie zouden hebben wist hij niet. Beide vond hij prima. Maar met niets kon hij niet zoveel, hij moest wel iets hebben om op te reageren. "Weetje wat, laat maar. Ik hoef me niet te verantwoorden tegenover jou." Er lag nog steeds een bijtende toon in zijn stem al maakte die plaats voor een kwetsbare. Het was niet iets hoe Jace zichzelf vaak hoorde.
~
Geeft niet, ik ben hierna ook op m'n ipod.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 11:34 am

'Heb ik om een verantwoording gevraagd dan?' vroeg ze hem, retorisch natuurlijk. Haar gezicht was een beetje rood en haar altijd zo stijl hangende haren zaten een beetje door de war. Ze keek hem even aan en deed toen een paar stappen naar achteren,"maar wist niet waarom hij niet wegging. Hij had vast voldoende vrienden om over dat idiote meisje in de bieb te vertellen, en zij zou alleen in haar kamrer zitten. Opeens besefte ze zich dat ze niet wist wie deze jongen was of hoe oud hij was, en dat beanstigde haar, wie weet hoeveel macht hij had hier op school.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 11:48 am

Jace wist even niet wat hij moest zeggen, en dat verbaasde hem meer dan alles wat dit meisje tot nu toe had gedaan. Hij kon zich de laatste keer dat hij niet meteen een antwoord klaar had niet eens herinneren. Maar hij paste goed op zijn verwarring niet te laten zien, dat zou er nog bij moeten komen. Want verwarring betekende een zwakte en als er iets was wat Jace niet wilde dan was het om als zwak over te komen. "Nee inderdaad dat heb je niet gevraagd. En sorry, ik realiseer me nu hoe stom het van me was te denken dat jij in staat bent te begrijpen hoe dat voelt." Hij was zich er amper van bewust dat hij onzin aan het praten was. Het maakte ook niet uit voor hem.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Olivia

Olivia

Aantal berichten : 180
Registratiedatum : 06-06-13
Leeftijd : 20

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 11:55 am

Olivia kon er niks aan doen dat er een harde lach uit haar mond schoot, het klonk gemeen. 'Het spijt me. En het niveau van dit gesprek gaat ook niet ver omhoog, dus ik laat je wel met rust' zei ze, iets wat niet helemaal 100% waar was, ze liep alleen maar naar een andere kast waar ze verwoed door de boeken begon te zoeken, niet dat ze echt naar iets op zoek was, maar ze wilde iets te doen hebben. De kast bestond uit Engelse literatuur en dat beviel haar wel, dus ze liet haar vingers over de oude boeken glijden.

_________________
That's what you get when you let your heart win.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Jace

Jace

Aantal berichten : 112
Registratiedatum : 11-08-13

BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   zo aug 11, 2013 12:10 pm

Jace zei niets meer en dit keer was het een bewuste keuze, niet omdat hij wel iets wilde zeggen maar niet wist wat. Hij leunde nonchalant tegen de boekenkast en bleef naar het meisje kijken. Hoe dan ook, hij had wel een reactie uitgelokt. Dat het geen positieve was maakte niet uit, misschien vond hij dit nog wel leuker. Want als hij haar lichaamstaal goed had opgevat had hij haar pijn gedaan. En er was maar weinig wat hij leuker vond dan dat. Misschien was het wel tijd om weg te lopen en was hij hier klaar. Maar hij besefte dat hij dat niet wilde. Waarom precies wist hij niet. "Zou je opnieuw geïrriteerd en bitchy reageren als ik je mijn naam vertel?" Vroeg hij op een heel wat rustigere en beleefdere toon dan eerst.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: De bibliotheek   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
De bibliotheek
Terug naar boven 
Pagina 1 van 3Ga naar pagina : 1, 2, 3  Volgende

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Robinsons´ academy :: Het RPG :: De School-
Ga naar: