Robinsons´ academy

for the uncontrolable child
 
IndexIndex  KalenderKalender  FAQFAQ  ZoekenZoeken  GebruikerslijstGebruikerslijst  GebruikersgroepenGebruikersgroepen  RegistrerenRegistreren  InloggenInloggen  

Deel | 
 

 Davie Elisabeth Leigh

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Davie

avatar

Aantal berichten : 35
Registratiedatum : 12-07-13
Leeftijd : 21

BerichtOnderwerp: Davie Elisabeth Leigh   vr jul 12, 2013 9:17 am

De Basis
Naam: Davie Elisabeth Leigh
Roepnaam en of Bijnaam: Davie
Leeftijd: 16
Verjaardag: 14 mei
Sexe: V
Geslacht: V
Geloof en of Tradities: atheïst, net als haar ouders en eigenlijk hele familie

Innerlijk
Karakter: Davie’s persoonlijkheid wordt voor een groot deel bepaald door haar ziekte. Die bepaalt namelijk haar gevoelens, emoties en daardoor haar acties. Davie is bipolair, wat betekent dat ze de ene dag of het ene uur of de ene week ernstig depressief is terwijl ze daarna helemaal in de wolken kan zijn. Ze heeft dus een soort van extreme stemmingswisselingen. Het is een chronische ziekte die vaak dodelijk is (zelfmoord).
Als Davie een depressieve episode heeft is ze, wel, depressief. Ze heeft geen motivatie om iets te doen en ziet nergens het nut van in, pessimistisch dus. Het liefst ligt ze de hele dag in bed. Ook is ze erg prikkelbaar en kan ze om het kleinste ding tegen je uitvallen om daarna in huilen uit te barsten. Het is niet heel prettig om dan bij haar in de buurt te zijn. Overigens weer ze dat zelf ook. Ze weet dat ze overdreven reageert en haat zichzelf er alleen maar meer om.
Als ze manisch heeft, heeft ze meteen een 180 graden draai gemaakt. Ze heeft het gevoel dat ze de hele wereld aankan en zal zich ook zo gedragen. Niets is te moeilijk. Dit zorgt ervoor dat ze roekeloos wordt en vaak eerst handelt en daarna pas nadenkt. Het is moeilijk om haar stil te krijgen en het lijkt met alsof ze ADHD heeft. Als je hier tegen kan zal je het hier goed met haar kunnen vinden. Ze is vrolijk, lacht veel en is heel erg los. Wat je haar ook vraagt, ze zal waarschijnlijk wel ja zeggen. Voor Davie zelf voelt dit allemaal heel fijn. Maar helaas kan ze zo niet voor altijd blijven. Op een gegeven moment is ze gewoon op en zal er een depressieve episode komen.
Dit is dus hoe Davie door haar ziekte is, maar ze blijft een eigen persoon en er zijn eigenschappen die hoe dan ook bij haar horen. Zo is ze erg koppig en is het moeilijk tot onmogelijk haar van gedachten te laten veranderen. Net als haar ouders en broers is ze erg slim. Als ze er meer voor zou werken zou ze zich misschien kunnen meten met haar broers. Maar hoe dan ook, zij zullen altijd slimmer blijven. Davie heeft hier niet echt een probleem mee, zolang zij maar op een ander gebied de beste is. Want ze heeft wel een zekere prestatiedrang die ook in de familie zit. Dat werd voor haar acteren en zang. Naast prestatiedrang heeft ze ook een soort geldingsdrang. Davie wil niet vergeten of achtergesteld worden en is ook bang dat dit wel gebeurd. Als je haar iets aandoet, het maakt niet uit wat, kun je ervan uit gaan dat Davie dat niet vergeten is. Ook zal ze je nooit helemaal vergeven. Als Davie manisch is, is ze erg los. Maar ook normaal, als is het dan wat minder, is ze dat. Ze staat open voor nieuwe dingen en is redelijk avontuurlijk. Maar ondanks dit is ze aanhankelijk. Ze was altijd erg close met haar familie en had de zekerheid die haar dat gaf ook echt nodig.
Relaties: Davie heeft wel vriendjes gehad, maar niets was echt serieus. Haar laatste relatie eindigde niet helemaal soepel, Jaime (het vriendje) had met een ander meisje gekust. En toen Davie dat huilend (ze was 13) aan haar broers vertelde hebben die Jaime pijnlijk duidelijk gemaakt dat hij dat nooit meer moet flikken. Het is de enige keer geweest dat Davie haar broers ooit iemand hebben zien slaan.
Niet heel relevant, maar misschien wel interessant/grappig/disturbing. Davie en Michael hebben elkaar toen ze elf waren 'leren kussen'. En dat is daarna nog een tijdje doorgegaan. Ze wisten ergens heel goed dat het fout of raar was en paste goed op er nooit over te praten. Op een gegeven moment zijn ze ook zonder een woord erover gestopt en hebben het onderwerp daarna altijd vermeden.
Sinds een paar jaar is Davie verliefd op de beste vriend van haar oudere broer (Alexander). Haar broer weet dat maar Alexander zelf niet. Davie wil ook absoluut niet dat hij erachter komt omdat ze bang is dat het ongemakkelijk tussen hen zal worden. Het heeft voor haar geen zin te hopen dat de gevoelens wederzijds zijn aangezien Alexander sinds een korte tijd een vriendje heeft.
Zwakke punten: ze is emotioneel onstabiel en heeft haar emoties niet in de hand. Hierdoor is ze niet altijd in staat tot een ‘normaal’ leven.
Talenten: Davie zat bij een theatervereniging waar ze regelmatig shows mee opvoerde. Hiervoor moest ze natuurlijk kunnen acteren, maar ook zingen en dansen. Hier is ze heel goed in, mits ze haar medicijnen niet neemt. Als ze dat wel doet zijn haar emoties allemaal afgevlakt waardoor ze niet goed kan acteren.

Afkomst
Geboorteplaats: Verenigde Staten - Maryland
Familie: ouders, oudere broer, Thomas en had (zie verleden) een tweelingbroer, Michael

Status
Situatie: ze is bipolair en heeft onverwerkt verlies
Therapie: ja, een keer per week maar Davie zou er liever niet heen gaan
Buitenschoolse clubs: drama/theaterclub
Status: Davie blijft bewust wat op de achtergrond. Ze heeft geen vrienden, alleen wat oppervlakkige kennissen en vindt dat prima, ze heeft namelijk het idee dat ze daar toch geen tijd voor heeft. Als ze niet naar de lessen is of bij de dramaclub is, is ze bezig met het schoolwerk voor haar oude school in Maryland. Ze is namelijk niet van plan achter te gaan lopen.

Uiterlijk
Lengte: Davie is ongeveer 1.69 en groet niet meer
Bouw van het lichaam: Ze is tenger en heeft maar weinig rondingen
Beschrijving haar: Lang bruin haar met een heel klein beetje slag.
Beschrijving Ogen: Ze heeft redelijk felle blauwe ogen
Kledingstijl: Niet heel erg bijzonder, soms heeft ze een periode waarin ze zich heel meisjesachtig kleedt met jurkjes en blousejes. Maar ze heeft ook wel eens buien waarin ze rondloopt in een shirt van een van haar broers leent en een spijkerbroek.
Opvallend aan Uiterlijk: doordat ze donker haar heeft vallen haar blauwe ogen op.

Extra
Verleden: Davie komt uit een hecht en vooral intelligent gezin. Haar moeder is arts en haar vader hoogleraar literatuur. Davie en haar beiden broers doen het erg goed op school, haar broers wat meer dan zij. Ze konden het heel goed met elkaar vinden. Haar broer Thomas studeert inmiddels in Engeland. Zoals dat bij tweelingen is waren Davie en Michael heel erg close. Ze vulden elkaar aan. Michael maakte Davie kalmer en kon haar tot rede brengen. Ook was hij de enige die haar zover kon krijgen haar medicijnen te nemen. Op haar beurt maakte Davie de anders zo gesloten Michael wat losser en opener. Dat was allemaal zo aangezien Michael een paar maanden geleden is gestorven. Zeggen dat Davie daar niet mee om kom gaan was een understatement. In het begin leek het nog niet zo heel erg. Haar ouders waren vooral heel opgelucht dat Davie niet meteen ernstig depressief werd. Als ze niet zo druk met Michael's begrafenis en al het andere regelen en natuurlijk hun eigen verdriet waren hadden ze misschien gezien dat juist het tegenovergestelde het geval was. Davie nam haar medicijnen niet en had een manische episode. (Achtergrondinformatie: Michael liep een heel eind voor op zijn jaargenoten op school en had al een plek aangeboden gekregen op een erg goede universiteit) Davie was ervan overtuigd dat zij dood had moeten gaan in plaats van Michael omdat hij 'de goede' helft van de tweeling was. Om het goed te maken stak ze al haar tijd in school om zo als het ware zijn plek op te vullen. Dit had als gevolg dat ze niet sliep en zichzelf zowel emotioneel als fysiek uitputte. Het duurde even voordat haar ouders dit doorhadden maar daarna lukte het hen niet haar tot rede te brengen. Ten einde raad hebben ze toen Thomas uit Engeland laten komen. Die heeft toen met haar gepraat wat er uiteindelijk voor zorgde dat ze helemaal omsloeg in een depressieve episode die ernstiger was dan alles wat ze tot dan had gehad. Ook werd ze in het ziekenhuis opgenomen wegens voedseltekort en slaaptekort, kortom, haar lichaam was gewoon op.
Hierdoor hebben haar ouders besloten haar naar Robinsons Academy te sturen. Ze waren bang dat ze misschien een zelfmoordpoging zou doen of opnieuw veel te veel druk op zichzelf leggen. Ze kozen vooral voor Robinsons omdat het in de buurt van de universiteit van Thomas ligt zodat hij langs kan komen.

Extra: Davie heeft medicijnen die ervoor zorgen dat haar emoties stabiel worden. Zelf haat ze het echter deze in te nemen omdat het voor haar is alsof ze helemaal niets meer voelt. Ook kan ze niet meer goed acteren. Michael was de enige die haar de medicijnen kon laten nemen.

Plaatjes:
 
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Carlos

avatar

Aantal berichten : 290
Registratiedatum : 22-06-13

BerichtOnderwerp: Re: Davie Elisabeth Leigh   zo jul 14, 2013 3:23 am

Goedgekeurd, goed personage! c:

_________________
I feel the love and I feel it burn
Down this river, every turn

Lately, I've been, I've been losing sleep
Dreaming about the things that we could be
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Davie

avatar

Aantal berichten : 35
Registratiedatum : 12-07-13
Leeftijd : 21

BerichtOnderwerp: Re: Davie Elisabeth Leigh   zo jul 14, 2013 3:24 am

Dankje ^_^
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken
Gesponsorde inhoud
BerichtOnderwerp: Re: Davie Elisabeth Leigh   

Terug naar boven Ga naar beneden
 
Davie Elisabeth Leigh
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Robinsons´ academy :: Personages :: Jouw Personage-
Ga naar: